Matlagningskväll ”KOCK & VÄNNER” i Göteborg
Boka en trevlig matlagningskväll tillsammans med kollegor, vänner eller familj i MATSMAKs restaurangkök på Drakegatan 1. Vi kallar det ”KOCK & VÄNNER”
Vi vågar utlova en spännande matlagningsupplevelse i gemytliga former.
- Vi dukar upp med råvaror och vad som behövs i vårt restaurangkök på Drakegatan 1
- Vi ställer upp med förkläden, kockmössor mm
- Vi har två inriktningar, välj ”Fisk och Havets delikatesser” alt. ”Den glade bonden”
Boka idag!
Ring 031-15 35 30 eller info@matsmak.se
Program för kvällen
- Gästerna samlas ca 17.30 (eller när det passar) för en välkomstdryck
- Köksmästaren berättar om mat & smak, ger lite tips, berättar om menyn och delar in deltagarna i grupper (oftast förrätt, huvudrätt, efterrätt)
- Våra kockar finns självklart på plats under hela kvällen för att hjälpa er med matlagningen.
- Maten tillagas under kockarnas överinseende. Matlagningspasset brukar vara i ca 1,5 tim
- Middagen serveras. Vi tar hand om uppläggning, servis och disk (men de deltagare som önskar vara med ”bakom kulisserna” för att t.ex. lägga upp maten är förstås välkomna ut i köket)
- Avslut normalt ca kl 22.30
Pris per person: 1.295 kr exkl. moms (1.450 kr inkl. moms)
Minimum 10 personer.
Priset för matlagningskursen innefattar matlagningspasset och middagen samt en välkomstdrink. Middagsdryckerna tillkommer.
Fisk och havets delikatesser
Vi samlas och smuttar på något gott samtidigt som vi pratar om mat, vin, fisk och skaldjur.
Här har ni möjligheten att ställa frågor som rör fisk och skaldjur samt att snappa upp några sköna knep som man kan briljera med på hemmaplan.
Vi börjar med ett ostron, där vi visar hur man öppnar och sedan går vi över på det bästa som havet har att erbjuda.
Vi kommer att gå igenom hur en rundfisk samt en plattfisk ska rensas och fileas samt det bästa tillagningssättet för dessa fiskar.
Havskräftor av den bästa kvaliteten, pilgrimsmusslor och färska svenska blåmusslor, bläckfisk och mycket mer.
Vi kommer gratinera, panera, steka, blanchera råvarorna till perfektion, även skal och restprodukter kommer tas omhand på bästa sätt, även goda tillbehör kommer att tillredas så som såser, grönsaker och rotfrukter.
Som avslutning kommer vi göra en chokladdoftande dessert som toppas med bär och något knaprig
Pris per person: 1.295 kr exkl. moms, 1.450 kr inkl. moms
Den glada bonden
Vi samlas och dricker något gott och pratar om det som sker under kvällen. Här presenterar köksmästaren kvällen råvaror som ska tillredas under aftonen, allt från kossans fina oxfile till den marmorerade entrecoten, och den goda högreven, samt att vi kommer att tillaga den spännande flapmeaten.
Vi kommer även att visa lite av det vilda köttet så som rådjurssadel, hjortracks och den spännande ytterfilen från kängurun.
Utöver det kött som kommer förberedas kommer även såser och goda tillbehör tillredas.
Som avslutning gör vi en en vaniljdoftande chokladdessert med bär och något knaprigt
Pris per person: 1.295 kr exkl. moms, 1.450 kr inkl. moms